Sorg

Når vi mister noget værdifuldt i vores liv, reagerer vi med sorg. Det kan være tab af et familiemedlem, tab i en skilsmisse, tab af et dyr, tab af et job.

Sorg er en naturlig del af vores liv, men kan være langvarig og smertefuld proces. Sorgprocessen er individuel. Det vil sige, at vi alle reagerer forskelligt på sorgen og der er ikke noget facit på, hvorledes og hvor længe vi kan sørge. Sorgprocessen synes at afhænge af, hvem du er og hvad du tidligere har oplevet i dit liv.

Efter et tab kan det være vanskeligt at acceptere, hvad der er sket. Man kan reagere med en svær tristhed. Man kan have følelsen af tomhed og af længsel og føle en sig ensom. Man græder meget og føler sig sårbar og ængstelig. Til tider kan man opleve at føle skyld. Man kan blive vred på andre og på sig selv.

behandling

Jeg vil sammen med dig kunne hjælpe dig med at acceptere tabet og den ændrede virkelighed, som følge af tabet. Vi vil endvidere arbejde med, hvorledes du aktivt kan handle i forhold til de værdier, som er vigtige for dig og samtidigt acceptere, at der på denne vej kan opstå følelser og tanker, som kan opleves som ubehagelige.